Beierholm: 2022 Et Rejs-dig-op-år

2022 bliver Beierholms ”Rejs dig op-år”

 Med knap 1500 medarbejdere er Beierholm et af landets største revisionsfirmaer. Og ikke nok med det. Beierholm har ti år i træk ligget i top fem blandt Danmarks bedste arbejdspladser.

Og det er en plads, man gerne vil bevare. Derfor bliver der lavet mange tiltag for til stadighed at være en attraktiv arbejdsplads, der skaber de bedste rammer for medarbejderne. Et af de nyeste er indførelse af konceptet ”Slip stolen”, som udspringer af en Master Class for virksomhedens arbejdsmiljørepræsentanter hos Lone Østergaard fra Min Krop På Job.

En gang om året samles Beierholms tyve arbejdsmiljørepræsentanter til kursus og workshop. I år er et af temaerne Bevægelse i arbejdslivet, og det står Lone Østergaard for. Lone Hammer Mortensen, HR-manager hos Beierholm fortæller, hvorfor Lone Østergaard og konceptet Slip Stolen er på dagsordenen:

”Jeg var på et kursus for et par år siden om effektivitet og trivsel, hvor Lone Østergaard holdt et oplæg. Det hun sagde, gav bare rigtig god mening. Hun var rigtig god til at forklare baggrunden for Slip Stolen-konceptet og svare på, hvorfor det er så vigtigt. Det var logisk og sammenhængende, og det satte sig altså fast hos mig.”

Master Class: Bevægelse som strategi

 For Beierholms tyve arbejdsmiljørepræsentanter holder Lone Østergaard en Master Class under overskriften Bevægelse som strategi. På en halvdags workshop får arbejdsmiljørepræsentanterne viden om, hvordan man får mere bevægelse ind i arbejdsdagen.

 Hvordan man skubber til overbevisninger og kultur. Og hvordan man får alle med – også dem, det normalt er svært at få med. På workshoppen arbejder deltagerne også med, hvordan pauserne bruges mere optimalt, hvordan møder kan gøres mere effektive og kortere – og meget, meget mere.

 ”Først skal vores arbejdsmiljørepræsentanter klædes på til at kunne formidle ideerne bag Slip Stolen konceptet. Derefter holder vi webinarer for hele organisationen – både her i foråret og til efteråret,” siger Lone Hammer Mortensen.

Slip Stolen-konceptet skal give overskud til lange arbejdsdage

 Kroppen er skabt til bevægelse, og både krop og hjerne har brug for bevægelse og pause for at fungere optimalt. Men mange timer på stolen, for lidt bevægelse og for meget skærmtid i løbet af en arbejdsdag er blevet normen på mange danske arbejdspladser. Og det har konsekvenser for medarbejdernes fysiske og mentale trivsel.


Beierholm er et revisionsfirma, så derfor er der nogle ret faste statusperioder med potentielt meget stillesiddende arbejde. Eksempelvis er perioderne med årsafslutninger præget af stor travlhed, få muligheder for pauser og en del overarbejde hos mange.

”Samarbejdet med Lone Østergaard skal hjælpe os med at forebygge stress og sikre energi til hele dagen. Også de ekstra lange arbejdsdage”, siger Lone Hammer Mortensen og fortsætter: ”Med den ekstra energi, vi får ind i arbejdsdagen, kommer der forhåbentlig også en øget effektivitet, så en del af overarbejdet kan undgås.”

Revisorerne vil have resultater, som kan mærkes

 ”Vi gør først og fremmest det her, fordi vi gerne vil være en ordentlig og attraktiv virksomhed, der kerer sig om sine medarbejdere,” siger Lone Hammer Mortensen og uddyber:
”Vi gør det ikke, fordi vi vil måle det i decimaler og sygedage. Faktisk tror vi nok mere på, at det her vil have andre og måske mere bløde effekter. Slip Stolen skal være noget, vi er fælles om i Beierholm, og sammen kan have det sjovt med. Det kan man måske ikke måle, men man kan mærke det.”

Slip Stolen-konceptet har ledelsens opbakning

 Om kort tid skal arbejdsmiljørepræsentanterne ud i organisationen for at inspirere til at skrue op for energi og trivsel i arbejdsdagen gennem bevægelse og restitution. Her er det vigtigt for resultaterne, at ledelsen i Beierholm tror på konceptet og støtter den kulturforandring, som er nødvendig.

”Vi er jo en branche, der godt kan lide fakta, og den positive effekt af Slip Stolen kan ikke bestrides, så Beierholms topledelse tror også på konceptet. Men der er også en stærk overbevisning om, at det ikke skal være noget, der proppes ned i halsen på medarbejderne. Det skal være frivilligt, et tilbud og vokse op nedefra,” siger Lone Hammer Mortensen.

 Om Beierholm
Beierholm er et af landets største revisionsfirmaer med knap 1500 medarbejdere fordelt på 34 afdelinger over hele landet. Beierholm har ti år i træk ligget i top fem blandt Danmarks bedste arbejdspladser, og gør hver dag en aktiv indsats for at forblive en attraktiv og professionel arbejdsplads, der tilbyder sine medarbejdere de bedste rammer.

DEL GERNE DETTE INDLÆG