Restitution i et stillesiddende arbejdsliv

Som mindset og ved fælles hjælp!

Hvis sportsfolk praktiserede restitution lige så lemfældigt som vi gør i vores arbejdsliv, så havde vi næppe mange toppræstationer at fejre i sportens verden.

Restitution er ikke TÆNKT IND i vores arbejdsliv – i nogle sammenhænge ser det nærmest ud til at være TÆNKT UD. 

Med dette foredrag får du klarhed over faldgruberne ved et stillesiddende arbejde – og du ser, at selv små justeringer til din arbejdsdag og dine daglige valg skruer op for restitution, både fysisk og mentalt.

”Dit indlæg var super godt og vi fik rigtig mange gode tilbagemeldinger. Bl.a blev der sagt: “Nu forstår jeg først rigtigt, hvorfor det er så vigtigt at vi holder pauser og er i bevægelse.” Det er så dejligt. Jeg er meget taknemmelig for din hjælp.

Foredrag, workshop eller mere integration

Vi har skabt en stillesiddende arbejdskultur. Vi mangler ikke løsninger – vi mangler i højere grad at spotte barriererne for, hvorfor vi bliver siddende. 

Et foredrag kan sagtens stå alene. Ønsker I at arbejde mere med det, kan I vælge at sætte ind med enten mere hands on workshop, Slip Stolen ergonomi, dvs. med fokus på variation og adfærd eller med et længerevarende forløb.

Se integrationstrappen til venstre.

Fra reparation til restitution - for at skrue op for trivslen

  1. Når stillesiddende arbejde er sundhedsfremmed

    Travlhed uden reel bevægelse og fysisk aktivitet – kombineret med magelighed uden reel ro og mentale pauser.

    Det er en virkelig uhensigtsmæssig fysiologisk cocktail, som giver de negative stressreaktioner frit lejde og ensidigheden og monotonien fører til smerter og gener. Få indblik i kroppens og hjernens reaktioner på udtalt siddetid uden restitution, som reelt gør vores egen fysiologi til modspiller.

    2.  At vælge restitution og sundhedsfremme til
    Hvad afgør retningen – og hvorfor er det vigtigt at træffe rette valg. Få og små justeringer kan gøre en afgørende forskel.
      – Fra kroppens synspunkt: Få mere energi og færre smerter
      – Fra hjernens synspunkt: Bliv mere produktivitet og giv plads til de kreative ideer
      – Fra øjnenes synspunkt: Giv øjnene rette vilkår – og bedste betingelser.
      –  Fra fysiologiens synspunkt: Hvordan håndterer du negative stressreaktioner og får din fysiologi som medspiller og ikke modspiller.

    3.   At implementere de nye nationale anbefalinger i en stillesiddende arbejdsdag: Begræns stillesiddende tid

    Her lærer I at kende forskel på træning og alle bevægelserne uanset intensitet – og hvorfor træning efter arbejde ikke nulstiller risikoen ved udtalt siddetid. Hvordan ”Slip Stolen” og reduceret siddetid er garanten for, at du og I lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger – og en af de vigtigste faktorer at være opmærksom på for at skrue op for restitutionen i en stillesiddende dag.

    Restitution er nøglen! Den skal vi have lært og lagt en strategi for, både hver for sig og sammen, for kreativitet, produktivitet og trivsel!

     Priser fra 15.000 kr. excl. moms og transport. Kontakt mig her på siden eller send forespørgsel fra YouandX

Er du arbejdsmiljørepræsentant? HR? Ledelse?

Så er du den naturlige ambassadør for bevægelse og restitution blandt dine kolleger. 

I mange virksomheder er der lavet tiltag til at skrue op for bevægelserne i arbejdsdagen. Tiltag som ofte viser sig kun at holde kortvarigt eller kun taler til en mindre gruppe af medarbejdere, der i forvejen er interesseret i bevægelserne og fysisk aktivitet. 

For at skabe varige forandringer skal vi starte med forstå faldgruberne ved et stillesiddene arbejde – og hvad vi gør for at spotte barriererne, der står i vejen. 

Hvorfor gør vi ikke det, vi godt ved, vi ”bør” gøre? Hvad står i vejen hos den enkelte medarbejder og i arbejdskulturen generelt, som gør det vanskeligt at holde fast i de gode intentioner? 

Vi tilpasser til jeres virkelighed og behov

Lad dette foredrag være et indlæg på AMR-konference eller en del af et kursusforløb til AMR og bliv klædt på til ambassadørrollen med viden og inspiration, der straks kan omsættes til handling.

I får budskabet serveret på en måde, der er tilpasset jeres virksomhed, og som gør det let at tage med tilbage og dele med kollegerne.

Lær at forstå faldgruberne ved et stillesiddende arbejde – og at skab en arbejdsdag ved skrivebordet, der tilfører energi i dagen og som gør, at vi går sundere hjem. 

Om Lone Østergaard

Lone Østergaard er foredragsholder, fysioterapeut og forfatter og stiftede virksomheden Min Krop på Job i 2008.

Lone er en ildsjæl, der brænder for at hjælpe dine medarbejdere til mere trivsel i arbejdsdagen.

”Vi skal skubbe til en kultur i bevægelse og være bevidste om at højne energien i løbet af dagen. Det er fundamentet for at gå fra flere til bedre timer.”

Lone Østergaard gør det vedrørende, relevant og let at gå til. Med Lone får I en anderledes vinkel på arbejdet ved skrivebordet, som er tilpasset den tid, vi lever i – OG tilpasset fremtiden!

Kontakt information

Book inspirationsmøde

Book en tid direkte i min kalender, som også passer i din kalender.

Send mig gerne en mail

Du er selvfølgelig altid mere end velkommen til at sende mig en besked, hvis du har spørgsmål. Du hører fra mig så hurtigt som muligt. Brug kontaktformularen her – eller send en mail på info@slipstolen.dk.