Om Lone Østergaard

Vi skal sidde mindre og bevæge os mere.
Det eneste, det kræver, er, at du får nogle enkle og bedre vaner ind som en naturlig del af din arbejdsdag, OG at du ser værdien i det, så du kan holde fast og få de nye vaner ud på arbejdspladsen og ind i hverdagen. Det er, hvad jeg bidrager med – på en let og tilgængelig måde, som passer til den enkelte. 

På den måde kan vi sammen skubbe til en kultur i bevægelse. Og derfor stiftede jeg Min Krop på Job tilbage i 2008.

At gå fra FLERE timer til BEDRE timer

Min mission er at nå ud til så mange mennesker som muligt med budskabet om, at vi skal have bevægelse, restitution og den gode pause tilbage i vores liv og hverdag.

Jeg gør det ved at tage forskning og fakta og oversætte det til hverdagshandlinger, som er lette at gå til og som passer til arbejdet ved skrivebordet.

Målet er at hjælpe dig og dine kolleger ved skrivebordet med at skabe en hverdag, som I ikke behøver at koble af fra – og gå fra flere timer til bedre timer. Det er godt for både helbred, energi og produktivitet.

Så derfor: Slip Stolen, skru op for din energi og mærk forskellen. Det er så lidt, der skal til for at gøre en forskel. Det afgørende er at forstå, at det er en mental forandring i langt højere grad end en fysisk forandring, der skal ti

Det er farligt at sidde stille for længe ad gangen

Desværre tror mange, at der skal høj puls til, hvis fysisk aktivitet skal gøre en positiv forskel. ”30 minutter om dagen.” Det er bare ikke hele sandheden. Fysisk aktivitet ved moderat til høj intensitet er vigtigt – men det kan ikke stå alene. Vi skal have alle bevægelser med – hele dagen – og der er så meget forebyggelse og trivsel at hente, når vi forstår bevægelse – uanset intensitet – fordelt over dagen.

De seneste år er der forsket massivt i konsekvenserne af stillesiddende adfærd, også kaldet sedentarisme. Og forskningsresultaterne er entydige: Det er usundt at sidde stille for længe, og al bevægelse tæller og hjælper. Også den der ikke får pulsen helt op – det handler mere om at aktivere dine muskler. At stå mere – at være i bevægelse hver dag.

Derfor er almindelige bevægelser og mindre stillesiddende tid nu en fast del af de officielle anbefalinger fra bl.a. WHO.
Det er ikke noget, jeg bare siger.
Det siger videnskaben og forskningen om bevægelsernes betydning for et godt og langt liv.

Jeg kommer selv fra 12 år ved skrivebordet

Tidligere i mit arbejdsliv er jeg udlært som økonomielev hos Mærsk og har en HD(Regnskab), og jeg tilbragte 12 år ved skrivebordet med regnskaber og budgetter Det var dog før verden blev helt så stillesiddende, som den er i dag, og før vi vidste, at det var farligt at sidde stille så mange timer.

Jeg er efterfølgende uddannet fysioterapeut med et fokus på arbejdsmiljø. Derfor har jeg lavet ergonomisk rådgivning, siden jeg etablerede Min Krop på Job i 2008.

Men ergonomien kan ikke stå alene. Vi skal koble det med adfærd, bevægelse og den gode pause – så kan vi virkelig flytte på trivsel og energi.

Mere bevægelse i din dag er IKKE en fysisk forandring men derimod en mental forandring. Det er mellem ørerne, i overbevisninger og undskyldninger, at nøglen til at ændre vaner og kultur ligger gemt.

Slip Stolen i dit fremtidige arbejdsliv

Din virksomhed vil forhåbentligt i fremtiden betragte bevægelse som en del af virksomhedens strategi.

Det betyder, at dit job ikke længere behøver være et sted, du risikerer både fysisk og mental nedslidning, men et sted hvor I sammen ændrer kulturen og er fælles om målet: At vi skal have bevægelse, restitution og den gode pause tilbage til vores liv og hverdag. Vi skal fremme og opbygge sundheden, mens vi er på arbejde. Vi skal tale om de rigtige ting og vende fokus væk fra nedslidning og over mod sundhedsfremme.

Hvad siger andre om Slip Stolen?

De siger, at det virker. At det giver øget arbejdsglæde, mere energi og større produktivitet. Man tag ikke mit ord for det.

Læs hvad mine kunder selv siger: 

Udvalgte referencer

Kontakt information

Book inspirationsmøde

Book en tid direkte i min kalender, som også passer i din kalender.

Send mig gerne en mail

Du er selvfølgelig altid mere end velkommen til at sende mig en besked, hvis du har spørgsmål. Du hører fra mig så hurtigt som muligt. Brug kontaktformularen her – eller send en mail på info@slipstolen.dk.